Programma: Eten is leven

Wil je weer de baas worden over je eigen leven, en niet langer je gedachten en gedrag laten regeren door je eetstoornis? Dan is dit programma geschikt voor jou. Het is opgezet voor mensen met bijvoorbeeld boulimia, anorexia of BED (binge eating disorder). Dit programma is ook heel geschikt als je wacht op een behandeling in een van de gespecialiseerde eetstoornisklinieken. Of als je al in behandeling bent geweest en nazorg wilt of een terugval hebt.


Beter worden in kleine stapjes

Tijdens dit programma zet je in op kleine verbeteringen in je eetpatroon, oefen je met gezonde voedingsmiddelen en kom je misschien al wat los van bepaalde rituelen die je rondom eten en beweging hebt ontwikkeld. Ook kun je werken aan je motivatie die je helpt om gezonder te worden. Zo ga je niet nog verder achteruit in gedrag of conditie, maar zet je juist al stappen richting beter worden.


Jij bepaalt het tempo

Tijdens onze consulten stellen we samen kleine, haalbare doelen. Op het gebied van gezond eten én op sociaal vlak. Ik ga je motiveren en enthousiasmeren om deze te behalen en vast te houden. Jij bepaalt zelf je eigen tempo en zult ervaren wat een kracht er in je zit als je de eetstoornis terugdringt en je weer een stukje regie in eigen hand hebt.


Mijn ervaring helpt jou

We brengen jouw eetgedrag in kaart, door bijvoorbeeld een eetdagboek bij te houden. Ook bespreken we jouw moeite met eten. Niets is hierin vreemd. Ik heb zelf ook een eetstoornis overwonnen en weet hoe het voelt. Mijn ervaringsdeskundigheid en kennis van gezonde voeding zet ik graag in om jou weer op de goede weg te helpen.


Samen in beweging

Daarnaast gaan we samen bewegen, zodat je weer in contact komt met je lichaam en de balans terugvindt tussen in- en ontspanning. Heel anders dan van jezelf móeten sporten of niet kúnnen sporten omdat je lijf dat niet toelaat. Ook zorg ik voor afleiding gedurende de dag, zodat je niet de hele tijd met (niet) eten bezig bent. Samen onderzoeken we welke activiteiten je hebt gemist en je weer op kunt pakken. Ik kom met voorstellen, maar jij bepaalt waaraan je wilt en kunt werken.


Bekijk de details van het programma Eten is leven.


Hoe anderen het hebben ervaren