Worstel jij of iemand die je kent met de gevolgen van een Covid-19 besmetting? Kom dan naar de workshop op 24 mei.

De Covid-19 besmetting haalt nu haast het nieuws niet meer, maar dagelijks worstelen nog heel veel mensen met de gevolgen van hun besmetting. Ze zijn moe, futloos, hebben moeite zich te concentreren, verliezen gewicht, hebben weinig eetlust en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Soms zijn het ook vage klachten waar je last van hebt en wil je daar niet echt bij stilstaan. Maar toch zit je niet lekker in je vel en ben je verre van fit. Voedingsdeskundige en beweegcoach Andrea van VitaDrea en sportfysiotherapeut en leefstijlcoach Paulien van Fysioletic bundelen hun kennis en ervaring om deze grote groep mensen te helpen om los te komen uit de greep die de covid-19 besmetting nog dagelijks op hun leven heeft. Op dinsdag 24 mei organiseren ze de workshop "Hoe voeding en beweging invloed heeft op je herstel na COVID-19”.


Workshop: Hoe voeding en beweging invloed heeft op je herstel na COVID-19”

Tijdens de workshop op 24 mei (van 19:00 tot 21:00) vertellen we je alles over de symptomen waar mensen na Covid-19 last van kunnen houden, waardoor het wordt veroorzaakt en wat je er zelf aan kunt doen om de klachten te verminderen. De belangrijkste 2 middelen die tot je beschikking staan om je weer beter te voelen zijn goede voeding en voldoende bewegen.Voeding

Tijdens de workshop nemen we je mee in wat gezonde natuurlijke voeding kan betekenen in het herwinnen van je lichamelijke conditie. Je lichaam heeft veel geleden onder de Covid-19 besmetting. Het is verzwakt geraakt maar moet nog steeds een strijd leveren. Om dit te kunnen doen heeft het lichaam kracht nodig. Precies daarom is het zo belangrijk om gezonde natuurlijke voeding te eten. Ze zullen je de kracht geven en je helpen deze ziekte definitief te overwinnen. Tijdens de workshop leer je wat goede voeding doet en krijg je handvaten aangereikt om hier zelf mee aan de slag te gaan. 

Dit onderdeel zal verzorgd worden door Andrea Wilhelm van VitaDrea.


Bewegen

Misschien wel het laatste waar je zin in hebt; bewegen.... Toch is het echt heel belangrijk dat je weer gaat bewegen. Veel mensen die Covid-19 hebben doorstaan voelen zich maanden later nog steeds niet fit. Tijdens de workshop vertellen we je waardoor dit komt en wat je er aan kunt doen. Ons doel is om je in een paar maanden weer beter te doen voelen door een betere lichamelijke conditie. In dit actieve deel van de workshop, geeft Paulien Haagen-Kieft van Fysioletic je de middelen om op een eenvoudige manier aan je dagelijkse dosis beweging te komen. Zelfs binnenshuis zijn daarvoor mogelijkheden te vinden.


Programma workshop

 • Doel workshop
 • Delen van ervaringen covid-19 en inventariseren restklachten
 • Pijlers voor een gezond en prettig leven
 • Wat is covid-19 eigenlijk
 • Het effect van de besmetting op de voedingsconditie
 • Beweegdagboek 
 • Pauze
 • Wat kun je bereiken met gezonde, juiste voedingskeuzes?
 • Hoe ziet gezonde voeding er dan uit?
 • Voorbeeld eiwitrijk en volwaardig Covid- 19 herstel weekmenu
 • Tips en tricks voor het opbouwen van je conditie na ziekte 
 • Tips en tricks om eten makkelijker te maken als je nog restklachten ervaart
 • Beantwoorden vragenAanmelden

Datum: Dinsdag 24 mei 2022.

Duur: 2 uur

Kosten: €13,50 p.p. en kan betaald worden vooraf aan de workshop.

locatie: Koningin Emmalaan 27a (oude Judozaaltje) in Ermelo.


Wees snel want het is een persoonlijke en kleinschalige workshop. Het aantal plaatsen is daardoor beperkt! Meld je aan middels onderstaand formulier.


De workshop wordt verzorgd door


Andrea Wilhelm 

Andrea is Voedingsdeskundige en Beweegcoach. Ze heeft veel kennis en ervaring rondom gezond eten en bewegen. Haar expertise zet ze dagelijks in om mensen te helpen zich vitaler te voelen en om een goede conditie te krijgen. Met een gezond eet- en beweegpatroon  gaat ze, samen met degene die aan het herstellen is van de gevolgen van Covid-19, de strijd aan zodat ook zij zich weer lekker in hun vel voelen zitten. 


Paulien Haagen-Kieft 

Paulien is naast Sportfysiotherapeut ook Leefstijlcoach. Zij heeft zich verdiept in de revalidatie van COVID-19 patiënten. Binnen het team van Fysioletic is veel ervaring en kennis met betrekking tot de revalidatie van COVID-19. Als leefstijlcoach helpt ze mensen naar leefstijlveranderingen die een positieve invloed hebben op overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten, maar bijvoorbeeld ook slecht slapen.